2017. szept. 5.

Rákoscsabai Társasjáték Klub Hírlevél - 2017 szeptember

Kedves Klubtagok!
Remélem mindenkinek jól telt a nyár. Már nem kell sokat várni következő klubunkig. Idei klubidőpontjaink:
2017.10.07. (szombat) 14:00-19:00, Csabaház (XVII. Péceli út 222.)
2017.11.11. (szombat) 14:00-19:00, Csabaház (XVII. Péceli út 222.)

Az idén is lesz Társasjátékos Olimpia, amelyre a klubunkban megrendezett selejtezőkről is ki lehet jutni. Mivel selejtezők eredményeit szeptember 30-áig kell beküldeni, ezért a selejtezőket az idén soron kívüli helyszínen és időpontban kell lebonyolítanunk. 

Fontos! 
Szeptember 15-ig jelentkezzen nálam mindenki aki a Társasjátékos Olimpián részt szeretne venni a rákoscsabai klub színeiben. A jelentkezéshez adjátok meg a telefonszámotokat is, hogy le tudjuk egyeztetni a selejtező idejét és helyszínét!

További részletek:
A következő játékokban lehet indulni (a Glüx-öt kivéve mindből van példányunk):
  • 7 Csoda: Párbaj (szo. de.)
  • Century – Fűszerút (szo. de.)
  • Glüx (szo. du.)
  • Kingdomino (szo. du.)
  • Cartagena (v. de.)
  • Vikingdoms (v. de.)
A döntő november 25-26-án lesz a Lurdy házban a  Társasjátékok Ünnepe rendezvény keretein belül. (A zárójelbe a döntő időbeosztását írtam, amiből kiderül hogy melyik játékok döntői ütik egymást.)

Hírek:
Mivel rég jelentkeztem felgyűlt néhány társasjátékos hír, amit ezúton osztanék meg veletek:
  • A Stone Age nyerte az idei Magyar Játékdíjat. Részletek itt.
  • Kiosztották a német év játéka díja. A családi kategóriában a Kingdomino nyert, míg az összetettebb játékok kategóriában az Exit, gyerek kategóriában pedig az Ice Cool: Részletek itt.
  • Újra egy sor kitűnő játék jelent meg magyar nyelven és a magyar kiadók egy része még csak most teszi közzé, hogy mit fog megjelentetni. Az új kiadások közül ráadásul nagy örömünkre nagyon sok idei, friss játék is van. Így megjelent magyarul a Virágoskert (Cottage Garden), Skye szigete (Isle of Skye), Magic Maze, Dice Forge, Kanagawa, A Mars terraformálása, Century - Fűszerút. Továbbá idén várjuk olyan játékok megjelenését mint a Robinson Crusoe, Tiltott sziget (Forbidden Island) és Tiltott sivatag (Fordibben Desert), Sushi Go, Avalon vagy Nottingham Bírája (Sheriff of Nottingham).


Üdv,
Zsolt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése